Tramadol

från 94 kr

( Recept + Läkemedel + Leverans inom 24 timmar )

Beskrivning

Vad är Tramadol?

Tramadol är ett starkt smärtstillande medel som liknar morfin och som lindrar svår smärta, med tramadol som aktiv ingrediens. Detta läkemedel används främst vid plötslig smärta (olycka, cancer, nervsmärta). Tramadol finns i tabletter, kapslar eller droppar på 50, 100 och 150 mg.

Vad används tramadol för?

Du kan ta tramadol om du har långvarig, svår smärta. Det kan till exempel vara efter en olycka, en operation eller cancer. Tramadol används också vid nervsmärta (smärta som orsakas av skador på en nerv) och artros. Artros är ett tillstånd där brosket i lederna blir tunnare och orsakar svår smärta. För att göra smärtan mer uthärdlig kan din läkare skriva ut tramadol.

Hur fungerar tramadol?

Den aktiva ingrediensen tramadol avbryter överföringen av smärtimpulser i det centrala nervsystemet. Detta minskar eller lindrar dina smärtsymptom. Dropparna verkar i ungefär 6 timmar. Du kommer att känna effekten inom en timme. Tabletter och kapslar med modifierad frisättning fungerar i 12 timmar, och märks efter en timme. Tabletterna tas en gång om dagen och verkar i 24 timmar.

Hur man tar
Du tar alltid tramadol enligt ett fast schema. Det kan vara var 4-6:e timme, var 12:e timme eller var 24:e timme. Håll dig strikt till detta schema och använd inte läkemedlet längre än nödvändigt. Ta alltid tabletterna och kapslarna med rikligt med vätska. Dropparna ska tas med vatten.

Hur effektivt är tramadol?

Tramadol är effektivt för att lindra plötslig svår smärta, efter en olycka, cancerbehandling, nervsmärta. Det kan tas inom en timme (droppar) eller efter en timme. Du kommer förmodligen att kunna fungera bättre tack vare den minskade smärtan. Denna medicinering är effektiv endast om du håller dig till ett fast schema och inte tar tabletterna i onödan. När du inte längre har smärta ska du sluta ta detta läkemedel.
Du bör inte köra bil under de första två veckorna. Detta gäller även om du ökar dosen. Därefter bör du bara köra bil om du inte är sömnig eller yr. Tramadol i kombination med alkohol kan orsaka sömnighet.

( Recept + Läkemedel + Leverans inom 24 timmar )
Beställ nu

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Tramadol”

Din e-postadress kommer inte publiceras.