Saxenda

från 1.434 kr

( Recept + Läkemedel + Leverans inom 24 timmar )
Aktiva ämnen: Liraglutid
Kategori:

Beskrivning

Vad är Saxenda?

Saxenda är ett läkemedel som hjälper mot för mycket ohälsosamt magfett och fetma. Detta läkemedel finns i form av injektioner. Den aktiva ingrediensen i Saxenda är liraglutid, en hormonliknande substans som bromsar tömningen av magen och minskar vårt matintag. Det används också i lägre doser vid behandling av typ 2-diabetes. Det ska injiceras dagligen.

Vad används det här läkemedlet för?

Detta läkemedel används specifikt för fetma och hjälper till att framgångsrikt bekämpa din fetma. Förutom att Saxenda är ett läkemedel mot fetma hjälper Saxenda också till att behandla typ 2-diabetes eller vuxendiabetes.

Hur fungerar Saxenda?

Saxenda verkar på de receptorer i hjärnan som minskar aptiten. Du känner dig snabbt och länge mätt. Det är därför mindre troligt att du känner dig hungrig igen och därför kommer du automatiskt att äta mindre. Om du anpassar dig till en hälsosam kost och livsstil kan detta läkemedel få dig att äta mindre och gå ner i vikt snabbare. Om du använder detta läkemedel för att lättare gå ner i vikt ska du börja din viktminskningsbehandling med en låg dos. Du kommer gradvis att öka din viktnedgång under fem på varandra följande veckor. När du börjar med Saxenda räcker det med fem injektionspennor i totalt 44 dagar. Gradvisa ökningar är viktiga för att förbättra den gastrointestinala toleransen. 3,0 mg förblir underhållsdosen. En högre dos rekommenderas inte.

Om du redan använder en högre dos räcker det med fem pennor i 30 dagar. Du använder alltid en injektion av Saxenda per dag. Genom att efterlikna effekten av hormonet GLP-1 får hjärnan en signal om att du är mätt och kan därför sluta äta. På så sätt ser detta läkemedel till att du är mindre hungrig och blir mätt snabbare. Det är inte alla som kan använda Saxenda för att gå ner i vikt. Detta är endast möjligt om du har ett BMI på 30 eller mer. Undantag görs om du har ett BMI på 27 eller högre och om du lider av fetmarelaterade sjukdomar som ateroskleros, hjärt- och kärlsjukdomar, högt kolesterol, störda hormoner, högt blodtryck och diabetes.

Hur effektivt är detta läkemedel?

Detta läkemedel är inte ett universalmedel mot fetma. Det fungerar bara om du integrerar det i en hälsosam kost och livsstil med mycket naturliga livsmedel och mycket motion. För att bli av med alla övervikter utan att gå på jo-yo måste du injicera detta läkemedel varje dag under hela livet. Avbryt behandlingen om du inte har förlorat 5 % av din ursprungliga kroppsvikt efter 12 veckor (3,0 mg per dag).

Använd inte Saxenda i kombination med en annan GLP-1-receptoragonist. Personer med typ 2-diabetes bör vara särskilt försiktiga med detta läkemedel. Kontakta läkare om det är nödvändigt att minska insulindosen för att undvika hypoglykemi.
Saxenda interagerar också med andra läkemedel. Använd inte detta läkemedel om du är gravid.

Möjliga biverkningar: Illamående, kräkningar, diarré, muntorrhet, yrsel. Sömnlöshet, trötthet, refluxsjukdom … kan också förekomma. En fullständig lista över läkemedelsinteraktioner och biverkningar finns i bipacksedeln.

Köp Saxenda

Om du vet att detta läkemedel kan hjälpa dig att bekämpa fetma kan du köpa Saxenda här utan att behöva ett eget recept. Du behöver alltså inte gå till din läkare eller ditt apotek för att få denna medicin som hjälper dig i din kamp mot fetma! Det enda som krävs av dig är att du ärligt fyller i ett noggrant förberett samråd online. Detta bedöms av en läkare som är ansluten till oss. Om han eller hon inte ser några risker med att ta detta läkemedel för dig, kommer ett recept att utfärdas för dig. Vi kan sedan skicka din beställning till dig snabbt och diskret.

( Recept + Läkemedel + Leverans inom 24 timmar )
Beställ nu

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Saxenda”

Din e-postadress kommer inte publiceras.