Doxycyklin

från 394 kr

( Recept + Läkemedel + Leverans inom 24 timmar )
Aktiva ämnen: Doxycyclin
Kategori:

Beskrivning

Vad är doxycyklin?

Doxycyklin är ett tetracyklinantibiotikum som bekämpar bakterieinfektioner. Både luftvägsinfektioner och infektioner på hud, tarmar och könsorgan. Detta läkemedel hjälper också till att bekämpa följande sjukdomar: Borrelia, Q-feber, Weils sjukdom, kaninfeber och malaria. Antibiotikan finns i form av tabletter, lösliga tabletter, kapslar och injektioner. Du kan köpa doxycyklin på apoteket med läkarens recept.

Vad används det här läkemedlet för?

Använd detta antibiotikum för att förebygga malaria. Du kan sedan åka till ett tropiskt resmål med sinnesro. Kuren hjälper också till att behandla hudproblem (akne, käkinfektioner…) och sexuellt överförbara sjukdomar (klamydia, gonorré och syfilis). Vid luftvägsinfektioner (lunginflammation, öroninflammation, laryngit…), Q-feber, Weils sjukdom, borrelia och harefeber kan läkaren också ordinera doxycyklin.

Hur fungerar doxycyklin?

Efter intag sprids läkemedlet i kroppen via blodet. Kapslarna och tabletterna verkar efter cirka 1-2 timmar. En injektion fungerar genast. Efter några dagar börjar infektionssymptomen försvinna.

Läs nedan om hur och när du ska ta detta läkemedel:

Malaria

Om du reser till ett tropiskt land med risk för malaria är det bäst att köpa doxycyklin. Ta en tablett dagligen 1-2 dagar innan du åker. Varje dag när du reser i malariaområdet ska du också ta ett piller. Det är viktigt att du tar ett piller i 28 dagar efter att du har återvänt.

Borrelia

Ta tabletterna inom 3 dagar efter att du tagit bort en fästing.

Andra villkor

Läkaren ordinerar vanligtvis en behandlingsperiod på 1-3 veckor. I vissa fall kan behandlingen pågå i upp till ett år. Det är tillrådligt att följa behandlingen helt och hållet.

Ta kapslarna och tabletterna stående eller sittande med ett helt glas vatten. Detta förhindrar skador på matstrupen. Ta tabletterna i god tid innan du går till sängs. På så sätt kan de inte stanna kvar i matstrupen.

Kapslarna ska inte tas tillsammans med mat, mjölk eller mejeriprodukter. Det är bäst att ta dem en timme före frukost eller två timmar efter. Injektionen ges av en läkare.

Hur effektivt är detta läkemedel?

Doxycyklin är effektivt för att bekämpa infektioner i luftvägarna, huden, tarmarna och könsorganen. Biverkningar kan inkludera: Illamående. Försök att ta tabletterna tillsammans med lite mat. Det här kan hjälpa. Observera: Ta inte kapslarna tillsammans med mat.

Behandlingen gör huden känsligare för UV-ljus, vilket innebär att du snabbare blir utsatt för solbränna i solen. Det är därför lämpligt att hålla sig borta från solen och inte använda solarium.

Köpa Doxycycline

Du kan köpa doxycyklin via Apothekon.co.uk utan att behöva besöka din husläkare eller apotek först. En GMC-registrerad läkare kommer att granska din begäran och sedan skriva ut ett recept på doxycyklin till dig om de inte ser några hälsorisker med denna medicinering.

( Recept + Läkemedel + Leverans inom 24 timmar )
Beställ nu

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Doxycyklin”

Din e-postadress kommer inte publiceras.