Azithromycin

från 472 kr

( Recept + Läkemedel + Leverans inom 24 timmar )
Aktiva ämnen: Azithromycin
Kategorier: ,

Beskrivning

Vad är azitromycin?

Azitromycin är ett makrolidantibiotikum som används för att behandla bakterieinfektioner som klamydia. Den innehåller 2 doser om 500 mg. Azitromycin är en generisk version av Zithromax, som är patenterat av Pfizer.

Vad används det här läkemedlet för?

Du använder detta läkemedel för att behandla klamydia. Klamydia är en sexuellt överförbar sjukdom som du kan känna igen genom smärta, oregelbunden flytning från slidan eller penis och ökad blodförlust under menstruationen. Ofta finns det dock inga symtom alls.

Hur fungerar azitromycin?

Klamydiabakterierna utvecklas genom proteiner. Azitromycin stör bildandet av dessa RNA-proteiner. På så sätt har bakterierna inte längre proteiner att livnära sig på och cellerna bryts ner. Kroppens vita blodkroppar förstör sedan cellerna.

Ansökan

Behandlingen består av 2 tabletter på 500 mg vardera. Det är viktigt att ta tabletterna samtidigt. Ta dem otippade med vatten. Ta 2 timmar före eller efter en måltid. Ta inte tillsammans med mejeriprodukter, zink eller järn.

Hur effektivt är detta läkemedel?

Azitromycin är ett mycket effektivt antibiotikum för behandling av klamydia. Du kan få klamydia genom otillräckligt skyddad sexuell kontakt. Du kan vara bärare utan att veta om det. 80 % av kvinnorna och 50 % av männen har inga symtom på sjukdomen, även om de fortfarande är smittbärare. Du kan testa dig när som helst för att vara säker på om du är bärare.

Viktigt:

  • Ta de två tabletterna samtidigt. Läkemedlet kanske inte fungerar effektivt annars och du kan utveckla antibiotikaresistens.
  • Mjölk, järn och zink hämmar effekten av azitromycin. Ta därför tabletterna minst två timmar före eller efter en måltid.
  • Ha endast skyddat samlag fram till 7 dagar efter att du tagit detta läkemedel. På så sätt undviker du risken att bli smittad igen.
  • Behandla din sexpartner tillsammans för att förhindra eventuell smitta.
  • Drick inte alkohol när du tar detta läkemedel. Alkohol försvagar effekten.
  • Ta inte detta läkemedel om du är gravid eller ammar.

Du kan uppleva följande symtom när du tar detta piller: Diarré, huvudvärk och illamående. Ibland kan yrsel, sömnlöshet och andfåddhet förekomma. Hörsel- och synproblem, halsont, hepatit, smärtsam urinering och hudreaktioner är också möjliga. I undantagsfall kan leverproblem uppstå.

Använd inte detta läkemedel tillsammans med: Kolkicin, warfarin, pimozid, astemizol, digoxin, rifabutin, kinidin, nelfinavir… Se bipacksedeln för en fullständig lista!

Köp Azithromycin

Om du inte känner för att gå till din läkare och ditt apotek för denna klamydiabehandling på grund av skam eller bekvämlighet, kan du också köpa Azitromycin (500mg 3tb) utan recept här. En läkare som är ansluten till oss skriver ut ett recept till dig efter din onlinekonsultation (förutsatt att det inte finns några möjliga hälsorisker). Vi kan sedan skicka din beställning snabbt och diskret till den adress du anger.

( Recept + Läkemedel + Leverans inom 24 timmar )
Beställ nu

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Azithromycin”

Din e-postadress kommer inte publiceras.