Kodintabletter för irriterande hosta

En brösthosta kan vara mycket irriterande. Det är en torr, ihållande hosta. Det kan ge dig stora problem på natten och leda till störd sömn. Kodeintabletter kan hjälpa dig att hämma hostan.

Vad är kodeintabletter och hur fungerar de?

Halsen och lungorna kan irriteras av t.ex. förkylning (utan slem) eller rökig miljö. Hjärnan ger en signal om att hosta. Detta kan leda till att du får en torr, kittlande hosta. Du kan använda kodeintabletter för att stoppa ihållande hosta. Kodein minskar hostbenägenheten och hämmar hosta. Du kommer att hosta mindre och den ihållande irritationshosten kommer gradvis att försvinna. Läs alltid bipacksedeln för att hitta rätt dosering.

Köpa kodein tabletter

Kodeintabletter är endast tillgängliga på läkares recept. Därför kan du inte beställa dem på nätet. Alternativt kan du välja en hostmedicin som innehåller kodein. En del av dessa hostmediciner kan köpas receptfritt på apotek och drugstores.

Hur effektivt är kodein mot irriterande hosta?

Kodeintabletter är endast effektiva vid torr, kittlande hosta. Ta inte dessa tabletter om du har en flegmatisk hosta. En irriterande hosta är nödvändig för att hosta upp slem. Om du lider av irriterad hosta ska du först försöka minska de utlösande faktorerna (rökning, rökig miljö, röjning av halsen). Om hostan inte avtar kan du prova kodeintabletter. Ta detta läkemedel så länge du lider av irriterande hosta. Ta det inte i mer än 3 dagar. Om du fortfarande har hosta efter två veckor ska du uppsöka din läkare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Add to cart